09.10.20

No rallies outside of Europe in first half of WRC 2021 calendar


Next year's WRC calender won't feature rallies outside of Europe in the first half of 2021.

During last night's press conference, Rally Mexico officials confirmed their WRC-round won't be part of next year's WRC calendar. Reason: there won't be any WRC events outside of Europe in the first half of 2021 because of the Coronavirus pandemic.

The organisation of the León-based event confirmed the rally will be part of the calendar in 2022 and 2023.

At the moment, there is no official statement from WRC Promoter or FIA regarding the 2021 calendar.

NL: Geen rally’s buiten Europa in eerste half jaar op WRC kalender 2021

Vannacht heeft de organisatie van de Rally van Mexico bekendgemaakt dat de rally volgend jaar niet op de WRC kalender zal staan.

De Rally van Mexico is de afgelopen jaren een vaste waarde in het World Rally Championship rond maart. De Noord-Amerikaanse rally zal in 2021 echter niet op de WRC-kalender staan. De FIA en WRC promoter zouden hebben besloten om geen rally’s te verrijden buiten Europa in de eerste helft van 2021 vanwege de Coronapandemie, zo luidt de officiële verklaring vanuit Mexico. Er is geen plek gevonden om de rally naar de tweede helft van 2021 te verplaatsen. Wel wordt verzekerd dat in 2022 en 2023 de Rally van Mexico terug op de WRC kalender komt.

Op dit moment is er nog geen officiële verklaring vanuit de FIA of de WRC Promoter gegeven. Ook is het niet duidelijk welke rally’s op de WK-kalender zullen staan in 2021.

Foto: Red Bull Content Pool