15.05.20

WRC: Safari Rally cancelled for 2020


This year's edition of the Safari Rally has been cancelled due to the COVID-19 pandemic. An agreement between the Kenyan government, the FIA and WRC Promoter confirms the cancellation of the event. The cancellation means that the return of the Safari Rally to the WRC has been pushed to 2021.

So far, the Safari Rally is the second WRC event which has been cancelled for 2020, with Rally Portugal being the other rally. Rally Argentina and Rally Italy are still postponed.

Rally Finland is as it stands the next scheduled event (6 - 9 August).

NL:
De Safari Rally is dit jaar officieel geannuleerd wegens de COVID-19 pandemie. Een verklaring van de Keniaanse regering, de FIA en de WRC promoter bevestigt de annulering van het evenement. Door de annulering wordt de terugkeer van de Safari Rally in het WRC met een jaar uitgesteld.

De Keniaanse ronde van het WRC is tot nu toe is de tweede rally die dit jaar geannuleerd is. Eind vorige maand werd bekendgemaakt dat de Rally van Portugal niet door zal gaan in 2020. De rally's van Argentinïë en Italië zijn uitgesteld maar nog niet geannuleerd. De organisatoren van deze evenementen zijn nog kijkende naar mogelijkheden om de besbetreffende rally later in het jaar te verrijden.

De Rally van Finland is de eerst volgende rally die gepland staat van 6 t/m 9 augustus.

Photo: Red Bull Content Pool