30.04.20

WRC: No Rally Portugal in 2020


Rally Portugal won’t take place in 2020 due to the COVID-19 pandemic, organizers of the event have announced today.


So far, Rally Argentina and Rally Italy (Sardinia) have been postponed. Rally Portugal is the first event that has been cancelled, despite efforts to run the event in October.

The organizers of the event said in a statement:
“The Automóvel Club de Portugal made significant efforts to run the event this year at the end of October. After a joint assessment together with our partners, the various municipalities, national authorities and sponsors, all health and safety conditions needed to run the WRC Vodafone Rally de Portugal in a safe way are not achievable given the unpredictable situation that we live in these days, and also the uncertainty of opening the national borders or airspace. Due to this critical situation the Automóvel Club de Portugal is forced to cancel the Portuguese round of the 2020 FIA World Rally Championship.”


The Safari Rally in Kenya (16 - 19 July) is currently the next scheduled event of the calendar.

NL:
Organisatoren van de Rally van Portugal hebben vandaag bevestigd dat rally dit jaar niet verreden worden wegens de COVID-19 pandemie.

De rally’s van Argentinië en Italië zijn op dit moment nog uitgesteld. Portugal is het eerste evenement dat definitief niet door zal gaan, ondanks dat de organisatie geprobeerd heeft het evenement te verplaatsen naar oktober. De organisatoren van Argentinië en Italië zijn nog bezig met het vinden van een nieuwe datum.

In een statement vertelt de ACP (Organisatie rally van Portugal):
“De Automóvel Club de Portugal heeft er alles aan gedaan om het evenement te verplaatsen naar eind oktober. Na een gezamenlijke meeting met onze partners, gemeenten, nationale autoriteiten, sponsors is geconcludeerd dat de benodigde gezondheid en veiligheidsmaatregelen niet verzekerd kan worden in deze onzekere tijden. Daarnaast is er ook grote onzekerheid omtrent de openheid van de nationale grenzen en het luchtruim. Deze situatie heeft de ACP gedwongen te beslissen om definitief een streep te zetten voor de Portugese ronde van het WRC dit jaar.”

De Safari Rally in Kenia (16 t/m 19 juli) is op moment van schrijven de eerst volgende rally op de kalender die nog niet uitgesteld of afgelast is. Echter lijkt dit een kwestie van tijd.

Photo: Red Bull Content Pool