30.09.18

KOBUS EN DE WILD OPNIEUW NEDERLANDS RALLYKAMPIOEN


Hermen Kobus en Erik de Wild hebben tijdens de East Belgian Rally de titel in het Open Nederlands Rally Kampioenschap veiliggesteld met nog één wedstrijd te gaan.

De titels in de R5 Challenge en de FIA Benelux Trophy waren reeds binnen na de overwinning in de Hellendoorn Rally twee weken geleden. Kobus' doel was duidelijk voor de East Belgian Rally: “Het veroveren van de Nederlandse titel is dit weekend het belangrijkste”.

Met een P6 finish algemeen in Sankt Vith wist de rallyrijder uit Lichtenvoorde zijn naaste concurrent in het ONRK, Kevin van Deijne, voor te blijven. Kobus zijn ‘win ratio’ in het ONRK blijft daarmee 100%. Hoewel de laatste kilometers ‘zenuwslopend’ waren:
“Halfweg de wedstrijd merkte ik dat het differentieel vooraan haperde. De transmissie begon steeds meer lawaai te maken. Ik was bang dat we de versnellingsbak helemaal stuk zouden rijden, maar in samenspraak met het team beslisten we toch verder te rijden. We hebben de motor wel wat minder agressief gezet, om de transmissie te sparen. Ik nam geen risico's meer. Het differentieel vooraan maakte steeds meer lawaai en de laatste kilometers waren zenuwslopend, maar we hebben de finish gehaald, bovendien op een mooie 6de plaats, als eerste Nederlands team. Dat was voldoende voor de Nederlandse titel!”

Kris Princen wist de East Belgian Rally te winnen en daarmee ook de Belgische titel. Adrian Fernémont en Guillaume de Mevius maakten het podium compleet.