25.05.17

NK: ELE RALLY BELOOFT HETE STRIJD


Komend weekend zal rondom Eindhoven de 53e ELE Rally verreden worden. Aan de start van deze 3e ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK) staan ook Hermen Kobus en Erik de Wild met de door Kobus Tuning geprepareerde Fabia R5. De ELE Rally, misschien wel de mooiste rally van Nederland, belooft dit jaar een verhitte strijd op te leveren. Niet alleen het warme weer, maar ook de te verwachten competitie tussen de R5 rallyauto’s uit de Dutch R5 Rally Challenge, de krachtige Mitsubishi Evo X van Jasper van den Heuvel en niet te vergeten de Mitsubishi Evo waarmee Piet van Hoof over zijn thuisterrein zal vliegen.


Heet, heter, heetst
Het belooft een zeer warme rally te worden voor de equipe. Zowel vrijdag als zaterdag is zomerweer voorspeld waardoor de temperatuur in de rallyauto ook flink op zal lopen.

“Goed blijven drinken is ‘key’ in een evenement als dit. In een auto zoals de Fabia R5 kan de temperatuur oplopen tot ver boven de 50 graden waarbij we ook nog eens ‘winters’ gekleed zijn met onze brandwerende kleding. Het gaat een evenement worden waarbij veel van de rijders, navigators en niet te vergeten het materiaal gevraagd wordt”, vertelt Hermen.

R5, the battle
De ELE rally is naast de 3e ronde van het ONRK en het NRK tevens de openingswedstrijd van de Dutch R5 Rally Challenge. In deze challenge zullen maar liefst 4 equipes het tegen elkaar opnemen in ‘gelijke’  auto’s. Hoewel de R5’s verschillende automerken vertegenwoordigen zal de strijd ongetwijfeld spannend worden. In zowel het Europees Kampioenschap als het Wereld Kampioenschap Rally, blijken R5 auto’s onderling zeer competitief. Een sterke indicatie voor hopelijk een spannend en sportief duel binnen de Dutch R5 Challenge.

Kroon-Oil support award
Voor de 53e ELE rally heeft Kroon-Oil een fantastisch initiatief bedacht ter ondersteuning aan de Nederlandse rallysport. Afsluitend de ELE rally zal deze award door Hermen en Erik worden uitgereikt aan de equipe die een opvallende prestatie heeft weten neer te zetten en geeft recht op een smeermiddelenpakket met een waarde van 500 Euro.

Facts
Als leider in het ONRK zullen Hermen en Erik met startnummer 3 een kleine 160 proefkilometers, verdeeld over 17 klassementsproeven, voor de kiezen krijgen. Van deze klassementsproeven zullen maar liefst 5 proeven volledig in het donker verreden worden. De langste proef is zo’n 13,5km in lengte, terwijl de kortste proef slechts 6 km lang is. Voor Hermen en Erik is dit de 3e deelname aan de ELE Rally. De laatste deelname dateert uit 2012 toen Hermen en Erik met de Ford Fiësta S2000 als 8e algemeen wisten te finishen.